onsdag 18 maj 2011

Många härliga gnistor


Lisa Nilsson


Här är min utställning.
I den lilla smedjan längst ut på Skeppsholmen går ett gäng med medelålders män och 2 kvinnor på smideskurs. Den lilla söta stugan- gul med vita knutar rymmer en fullt utrustad smedja. I ässjan värms järnet alldeles rött och slås i de mest fantastiska formationer mot städet. Ljudet - bank, bank, bank, letar sig in i huvudet genom hörselkåporna på mitt huvud. Samtal är snudd på omöjliga, men det tas igen i kaffepausen mitt i lektionen.

Stämningen är varm och hjälpsam. Jag fotar lite av alla men i slutänden var det Lisa Nilsson som hamnade på porträttet och en av männen som blev modell för bilden med handen. Det röda järnet är ett spännande motiv att fånga. Både på nära håll och på lite mer avstånd..

Jag skulle först och främst fota gnistor eftersom temat till Biskops Arnö var gnista, men när jag väl satte igång började jag se att det här rymmer så mycket mer än bara gnistor. Temat för vår slut-utställning på GFU var Riktning- eller Direction. Perfekt, jag kan ju naturligtvis använda bilderna härifrån till min slututställning också.

Efter varje tillfälle kom jag hem med hundratals bilder. Det gäller att välja och välja bort och tillslut blev det de ovanstående tre som kom med på slututställningen. Glädjande nog sålde jag porträttet till Lisas föräldrar. Det är så roligt när människor köper mina bilder och använder dem, tittar på dem och gläds åt dem. Det är ju inte meningen att de ska ligga i min dator...

1 kommentar:

  1. Snygga trissbilder. Jag gillar speciellt rörelsen och glöden i den nedersta.

    SvaraRadera